Biografie Carmen Ţuculescu Poenaru

 
« Prima pagină
Carmen Ţuculescu Poenaru (pseudonim - Carmen Doreal) este poetă şi pictoriţă. S-a născut în Petroşani, România. A absolvit cursurile Şcolii de Arte Plastice din Tg-Jiu si Liceul Sanitar din Tg-Mureş. În prezent locuieşte la Montréal şi este membră a cenaclului literar Prietenii Poeziei.

Carmen Ţuculescu Poenaru este membră a Cenaclului Literar Columna şi a Fundaţiei Culturale Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu.

Activitatea literară

Carmen Ţuculescu Poenaru şi-a citit şi purtat versurile pe o largă arie europeană, din spaţiul mitologic brâncuşian al Târgu-Jiului, pîna în amfiteatrele Sorbonei, unde a fost invitată de profesorul Dragomir Costineanu, şeful catedrei de literatură universală şi comparată .
A publicat în paginile revistelor Luceafărul, Ramuri, Tribuna, Columna, cît şi în publicaţiile canadiene Românul Canadian, Candela şi Capitala .
A colaborat cu diverse emisiuni culturale la radio şi televiziune: Curtea cu prieteni (emisiune săptămînală redactată de Viorel Gârbaciu la radio Târgu-Jiu ) Antena vă aparţine (emisiune televizată, redactată de George Filiş pe Antena Târgu-Jiu), Magazin Duminical (emisiune redactată de Marin Traian pe Televiziunea Română, Bucureşti ), Ro-Magazin (emisiune radiofonică săptămînală redactată de Cristi Bucur şi Răzvan Dragomir, la Otawa –University).Debut literar
A debutat în anul 1999 cu volumul de poezie Vernisajul Iubirii, la Editura Curierul Dunării din Bucureşti, condusă de criticul literar Aureliu Goci.

Volume publicate
Vernisajul Iubirii - Editura Curierul Dunării, 1999