Mihai Prepeliță
« Prima pagină

Biografie

Mihai Prepeliță s-a născut în Bahrinești, Rădăuți, pe 19 octombrie 1947, astăzi regiunea Cernăuți, Ucraina.
A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea de Stat din Chișinău în 1970. Debutează ca poet în 1969, în cadrul cenaclului universitar Mihai Eminescu.

În 1977 are loc expulzarea sa din Chișinau. În 1986 este expulzat din Moscova pe Volga și doi ani mai târziu devine rezident la Moscova, după căsătoria cu poeta armeană Alla Ter - Agopian.
În 1994 obține cetățenia română, prin repatriere, stabilindu-se la București.
Din 2003 devine membru al comitetului director al Mișcării Europene, Secțiunea Naționala Română, fiind șeful Comisiei pentru țările Europei de Est și membru al colegiului redactțonal al revistei La pensée européenne.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1994, membru al Confederației Internationale a Uniunii Teatrale din 1991, membru al Comunității Internaționale a Uniunii Scriitorilor din 1991, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova din 1984 și membru al Uniunii Scriitorilor din Moscova din 1988.

Biobibliografie și poeme pe site-ul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (Citește AICI)

Citește AICI culegerea integrală de nuvele "De dragoste și singurătate". Culegerea a fost oferită de autor prin intermediul scriitorului Cătălin Șușu. Culegerea se poate lectura folosindu-se programul Adobe Acrobat Reader (Downloadează programul de AICI).

 

Armonie

mă apasă un gând
un destin
sau o dulce
durere
se naşte un rând
un roman
sau un veac
de tăcere
mă roade o taină
o boală
sau o dragoste
neîmplinită
se trece o faimă
o viaţă
sau o patrie
nedezrobită

 

sursa: BNRM