« Revista ASLRQ
 
Un nou ziar la Montreal

 

   Cu ocazia Centenarului Marii Uniri şi a Zilei Naţionale  a României s-au depus eforturi certe, prin care mulţi entuziaşti s-au străduit să realizeze ceva concret, abordând diferite planuri sau repere, demne de apreciat. Pe acest fundal a apărut în zilele  începutului de decembrie 2018, un nou ziar, dar cu un profil strict cultural, sub egida Fundaţiei Române din Canada.
   Jurnalul Unirea, cu o titulatură sugestivă momentului de debut, este o publicaţie realizată de o echipă de sufletişti, ziar pe care încercăm să-l ferim de a deveni un umil oficios la dispoziţia poruncilor cuiva. În acest sens comentariile politice vor lipsi din conţinut, deoarece există suficiente publicaţii, care dezbat în mod profesionist realitatea înconjurătoare sau altele, care ocolesc evidenţa în pas cu dependenţa. Evident, cu excepţiile de rigoare.
    La loc de cinste vor fi prezentate activităţile Cenaclurilor  Epigramiştilor şi de Istorie, precum şi meritele talentelor consacrate, care fac parte din Formaţia Arimii, alături de seninătatea entuziastă a tinerilor componenţi ai Ansamblului Datina.
   Din echipa cutezătorilor, colectiv care a plecat hotărât pe acest drum, fac parte nume mai mult sau mai puţin cunoscute, dar la fel de valoroase, precum Anca Baban, Dana Bochiş, Corina Caltan, Otilia Tunaru, Ioana Poenaru, Marius Fincă, Adrian Neagu, Mihai Nechifor-Dăscălescu, Constantin Irinel Popescu, Şerban Popa, Iulian Mihăescu şi semnatarul acestei intervenţii, senior editor ales de colegii iniţiatori în onoranta funcţie de redactor-şef.
  Aşa cum afirmam cu altă ocazie, ne străduim ca prin educaţie să contribuim la păstrarea identităţii româneşti. Dorim ca eforturile noastre să reprezinte o flacără, o flamură şi o lamură, repere înălţătoare ale românismului autentic de peste ocean, intenţii lovite permanent de ostilitatea negativiştilor dedicaţi compromiterii tuturor reuşitelor celor din jur.
   Cei care apreciază acest debut ne pot contacta la adresa : ziar.unirea@gmail.com, pentru a ne semnala opiniile referitoare la curajul nostru de a naviga înconjuraţi de valuri agresive.
 
                                   Ion Anton Datcu, decembrie, 2018.

 

Sursa: Ion Anton datcu, 2019