« Revista ASLRQ
 
Vasilica Mitrea premiată la concursul internaţional „Art&Life”, Japonia, 2015
 
    În Japonia, s-a desfăşurat a treia ediţie a Festivalului Internaţional (concurs) de artă şi literatură. Printre cei premiaţi s-a numărat şi scriitoarea Vasilica Mitrea, membru colaborator al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Qebec, Canada, care a participat la concurs cu Monografia comunei Borcea. Monografia cuprinde 196 de pagini şi este structurată pe mai multe capitole şi subcapitole.
    Prof. univ. dr. Carmen Bulzan, sociolog, spunea, printre altele, în cuvântul său despre acest volum : „Căutarea originilor într-un loc, nu oricare, ci al copilăriei sale, comuna Borcea din judeţul Călăraşi, se face dintr-un profund sentiment de iubire. Cine scrie o monografie, scrie o carte de iubire spunea Dimitrie Gusti şi cred că sub acest aspect cartea şi autorul ei sunt în acest simţământ înălţător. (...) O autentică scriitoare, iubitoare de istorie, nu doar locală, doamna Vasilica Mitrea se documentează cu minuţiozitate pentru a scrie această carte, stă de vorbă cu oamenii care au mai rămas în satul său, caută urmaşii celor care au dat nume şi faimă localităţii, intră în arhive şi realizează o cronică cu subiectivitatea celui care vede lucrurile nu dinafară, ci dinăuntru...”
    Prof. drd. Alexandra Flora Munteanu, scrie: „Această monografie stabileşte locul satului în istoria României, inclus în evenimente majore şi o pleiadă de portrete specifice localnicilor şi felului lor de a fi...”

 

 

 

sursa: Vasilica Mitrea , iunie 2015