Cenaclul Internațional Prietenii Poeziei
filiala din Oradea
 
Manifestările literare "Punți peste Crișuri"

Pe data de 12 aprilie 2018 a avut loc deschiderea oficială a cenaclului internațional "Prietenii Poeziei", filiala din Oradea, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, sala "Cuibul democrației", etajul al II-lea, ora 17.

Aproximativ 40 de persoane au participat la acest eveniment inedit pentru orașul Oradea.

În prima parte a cenaclului, Ionuț Caragea și-a lansat volumul de citate și aforisme "Din spuma valurilor", publicat de editura Fides în 2017.

În partea a doua a cenaclului s-au citit poezii (creații proprii și creații ale unor autori născuți în luna aprilie) și s-au prezentat proiectele pe anul în curs, dintre care vom menționa: prezența tuturor membrilor cu texte și biografii pe site-ul oficial al cenaclului; editarea unui volum colectiv la sfârșitul fiecărui an sau editarea unui volum de debut al unui autor participant la cenaclu; organizarea de lansări de carte în cadrul cenaclului; implicarea tinerilor  pasionați de scris în activitățile cenaclului și îndrumarea lor în viața literară; dezvoltarea unui cenaclu literar dinamic bazat pe schimbul constructiv de idei și mentorat etc.

Deoarece pe 12 aprilie a fost și ziua de naștere a lui Ionuț Caragea, primii 25 de participanți care au sosit la deschiderea cenaclului au primit gratuit volumul de citate și aforisme "Din spuma valurilor". La sfârșitul evenimentului, participanții au fost invitați la o felie de tort.

Ecouri în presă despre Cenaclul Internațional Prietenii Poeziei, filiala din Oradea: Jurnal bihorean, Logo Paper, Bihon, Jurnal Bihorean (2).

Afiş realizat de Alin Cristea

Mai jos, câteva fotografii de la cenaclul Prietenii Poeziei:

Ligia Mirișan, Ionuț Caragea, Theodor Dume

Dan H. Popescu

Dan H. Popescu

Florian Chelu-Madeva

Prof. Paul Magheru

Ligia Mirișan, Ionuț Caragea, Theodor Dume

Alin Cristea