« Revista ASLRQ
George Rădulescu - „Un secol cu Neagu Djuvara“ , ediţia a doua, Adevărul, 2015
 
 
    Volumul realizat de George Rădulescu - „Un secol cu Neagu Djuvara“, ediţia a doua, revizuită, este o carte-eveniment care a apărut pe 25 mai 2015, împreună cu ediţia tiparită a ziarului "Adevărul". La aproape cinci ani de la apariţia primei ediţii, epuizată în scurt timp, actuala propunere editorială marca Adevărul Holding beneficiază de un capitol nou-nouţ şi de fotografii ce nu au fost publicate în decembrie 2010. De asemenea, cartea reia prefaţa semnată de Andrei Pleşu şi postfaţa lui Mihai Răzvan Ungureanu.

    Cartea descrie povestea uluitoare a vieţii lui Neagu Djuvara, ajuns la venerabila vârstă de 99 de ani. Traversând aproape un secol de istorie, Neagu Djuvara a cunoscut la rândul său perioade de boierie şi de sărăcie, de linişte sufletească şi de exil, inclusiv prin Europa şi Africa. După 1989 ajunge să-şi dorească atât de mult să revină acasă încât s-o facă ca nimeni altul. Mărturie stau cărţile pe care le-a scris în ultimii 25 de ani...

 

Mai multe informaţii în ziarul Adevărul
 
    George Rădulescu este membru al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec. S-a născut în Bucureşti. Este absolvent al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. Are două licenţe: în Drept şi în Teologie. Redactor la cotidianele „Curierul Naţional” (1999-2004), „Economistul” (2004-2006) şi „Adevărul” (2006-2012). Jurnalist cunoscut pe plan naţional în special datorită dialogurilor săptămânale „La masa Adevărului”, dar şi datorită cărţilor publicate – „Un secol cu Neagu Djuvara” (2010) şi „În căutarea României pierdute” (2011). Aflat la Montréal din 2012, şi-a continuat activitatea publicistică, atât în ţară, în cadrul cotidianului „Adevărul” şi al revistelor „Historia” şi „Money Magazine”, cât şi în Canada, în cadrul publicaţiei „Pagini Româneşti”. Tot aici a realizat emisiuni de televiziune cu personalităţi din România (Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele), dar şi un nou format TV – „Raţia de carte” – menit să promoveze în cadrul comunităţii ultimele apariţii editoriale în limba română. Este autorul volumelor de eseuri şi dialoguri: „Mistică şi anatema” (Editura Examene, Bucureşti, 1999), „În groapa ticăloşiei...” (Editura Examene, Bucureşti, 2000), „Părintele de lângă noi” (Editura ASA, Bucureşti, 2004), „Un secol cu Neagu Djuvara” (Editura „Adevărul”, Bucureşti, 2010), „În căutarea României pierdute” (Editura „Adevărul”, Bucureşti, 2011). Colaborator al unor publicaţii din România şi din Canada, precum revistele „Historia”, „Money Magazine” şi „Pagini Româneşti”. Emisiuni de radio şi televiziune în cadrul unor trusturi cunoscute de presă precum „Adevărul” sau „Realitatea Media”. De la sfârşitul lui 2013 realizează emisiuni în cadrul postului de televiziune canadian ICI TV.
 
 
Sursa: George Rădulescu, 24 mai, 2015