Antologia ASLRQ - Aprecieri
 

 

 
« „La mii de kilometri de tară”, scriu Adrian Erbiceanu, presedintele si Ionut Caragea, vicepresedintele Asociatiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec în Cuvîntul de deschidere al acestei antologii, oamenii „se asociază, ori de cîte ori se iveste prilejul, întru sprijinirea neconditionată a promovării si perpetuării limbii lor de origine”. Asociatia Scriitorilor de Limbă Română din Quebec (ASLRQ), în colaborare cu Fundatia Română din Montréal si Asociatia Culturală Română, prin intermediul suplimentului literar al revistei „Tribuna noastră”, si pe propriul spatiu virtual au sustinut o serie de activităti în acest sens. La finele lui 2009 asociatia a editat această antologie, în care sînt poemele unor autori si din România, parte din filiala USR Iasi, al cărei membru, de altfel, este Ionut Caragea (Angela Baciu, Angela Furtună), sau din orasul Iasi (Daniel Corbu, Petruta Spînu, Dumitru Scortanu, Marius Chelaru). Sînt, cum scrie în Cuvîntul de deschidere, treizeci si nouă de autori, oameni „diferiti ca vîrstă, educatie sau preocupări cotidiene” dar reuniti sub semnul limbii române. Un volum în care limba română si-a găsit loc, la mii de kilometri depărtare de casă. » (Marius CHELARU, în revista Convorbiri literare, 2010)
 
 « Am căutat să semnalăm de cîte ori am avut ocazia realizările pe tărîm literar ale românilor care au ajuns să trăiască în afara graniţelor de stat, în „diaspora” sau/ şi colaborările acestora cu cei din ţară. Astfel, între altele, în mai 2010 semnalam în rubrica noastră apariţia, spre finele lui 2009, a primei antologii a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, preşedinte Adrian Erbiceanu, vicepreşedinte Ionuţ Caragea. „Atunci cînd, în 2009, la numai un an de la înfiinţare, am decis să edităm o antologie a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, folosindu-ne de propriile noastre forţe, mulţi au dat din cap a neîncredere”, scriu cei doi în cuvîntul de început (La ora bilanţului). Iată că Asociaţia a editat acum o a doua antologie. „Este uşor să înregistrezi o companie şi să-i dai un nume”, scrie în continuare în cuvîntul de deschidere (noi am spune că şi asta poate încă să fie mai dificil în România decît în Canada), „e cu totul altceva să treci peste obstacolele inerente începutului şi să dovedeşti că eşti de folos comunităţii din care faci parte”. Să menţionăm că, activităţile asociaţiei (care azi, la şapte ani de la înfiinţare, are 64 de membri), nonprofit dar, din ce am putut vedea, bine organizate, sînt mediatizate şi în spaţiul virtual, că, pînă azi, sub sigla acesteia au apărut cincisprezece cărţi. Cum citim în volum, realizatorii antologiei sînt: Adrian Erbiceanu – consilier editorial, Ionuţ Caragea – coordonator principal, Dumitru Scorţanu – redactor-şef (membru în Comitetul executiv al ASLRQ). Din cei 64 de scriitori prezenţi în această antologie, 24 sînt români care trăiesc sau au trăit în Canada, iar 31 fac parte din Uniunea Scriitorilor din România, parte din filiala USR Iaşi, al cărei membru, de altfel, este Ionuţ Caragea (Angela Baciu, Angela Furtună), sau din oraşul Iaşi (Daniel Corbu, Petruţa Spînu, Dumitru Scorţanu, Marius Chelaru). Semnalăm această antologie şi ţinem să subliniem alte cîteva aspecte. Deşi acestea există, sînt puţine locuri din lume unde comunităţile româneşti reuşesc să se închege cumva, să aibă şi activităţi sociale, apoi să realizeze şi proiecte culturale de acest tip, colaborînd cu autorii din ţară dar şi din alte locuri din afara graniţelor unde aceştia au ajuns să vieţuiască. Şi din această perspectivă, este o iniţiativă care merită semnalată, cum, la fel, merită amintite eforturile pe care le face Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Quebec (şi) pentru promovarea autorilor de limbă română. » (Marius CHELARU, în revista Convorbiri literare, 2015)
 
 « Pentru a-şi stâmpăra setea de cultură, deşi aflaţi la mii de kilometri de ţară, o mână de intelectuali români se adună în jurul unei asociaţii pentru a promova limba strămoşească. Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ), condusă de Adrian Erbiceanu-preşedinte şi Ionuţ Caragea-vicepreşedinte, este un nucleu de coalizare a românilor din canada întru literatură, o flacără vie care reuşeşte să fie ambasadorul de necontestat al limbii române. Înfiinţată în urmă cu aproximativ un an, asociaţia a adunat iniţial, în jurul ei, oameni înzestraţi literar din zona oraşului Montréal şi din împrejurimi. Însă tot mai mulţi scriitori au dorit să adere la acest grup al dulcilor cuvinte, ca urmare, ASLRQ şi-a mărit constant numărul de membri, încorporând, statutar, în rândurile ei, nume cunoscute din diaspora şi din ţară. Astăzi, ASLRQ este unul dintre militanţii pentru tot ceea ce înseamnă identitatea românilor, pentru ca, departe de ţară, să fim cunoscuţi aşa cum trebuie. Cenaclul virtual „Prietenii poeziei“ a strâns în jurul lui o mulţime de împătimiţi ai slovei ritmate de pe toate meridianele globului. Antologia editată de ASLRQ, nemureşte pentru posteritate 39 de scriitori stabiliţi în Canada, România, Franţa şi Polonia. Dintre scriitorii prezenţi în antologie amintim pe Decebal Armaşu, Angela Baciu-Moise, Veronica Balaj, Alina Beiu-Deşliu, Ovidiu Bufnilă, Mihaela Burlacu, Ionuţ Caragea, Marius Chelaru, Daniel Corbu, Valeriu Cuşner, Ion Anton Datcu, Adrian Erbiceanu, Ştefan Doru Dăncuş, Petre Flueraşu, Constantin
 Frosin, Angela Furtună, Traian Gărduş, Virginia Mateiaş, Ionel Popa, Ana Ruse, Lia Ruse ş.a. Bistriţa este reprezentată de scriitoarele Melania Cuc şi Mariana Pop. Antologia ASLRQ este a treia carte apărută la Editura ASLRQ din Montréal, editură fondată de Adrian Erbiceanu şi Ionuţ Caragea, şi cuprinde biografii şi creaţii în limbile română şi franceză, aşezate în 164 pagini, format academic. O bucurie pentru sufletele iubitoare de literatură. » (Menuţ MAXIMINIAN, în revista Răsunetul de Bistriţa, 2009)
 
 « În această toamnă a apărut Antologia Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ), ediţia 2009. În paginile volumului de versuri şi proză se regăsesc şi creaţiile a cinci autori constănţeni: Corneliu Leu, Mihaela Burlacu, Ionuţ Caragea, Valeriu Cuşner şi Ana Ruse. Scriitorul, dramaturgul şi regizorul Corneliu Leu, născut în urmă cu 77 de ani, la Medgidia, este prezent în această antologie cu un fragment din „Romanul Plângerilor sau Călăul lui Dracula”. De profesie economist, Mihaela Burlacu tratează, în romanele sale, psihologia feminină, construind cu sensibilitate destinul eroinelor sale. În antologia editată de ASLRQ sunt prezentate fragmente din cele trei volume ale sale publicate până în prezent: „Te iubesc, e prea puţin” (premiul de debut al U.S.R. Dobrogea pe 2006), „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi” şi „Decalogul tăcerilor albastre”. Născut pe meleaguri dobrogene, la Constanţa, Ionuţ Caragea - cofondator şi vicepreşedinte al ASLRQ este autor al mai multor volume de poezii, aforisme şi nuvele de ficţiune, o parte din aceste volume regăsindu-se în această antologie. Poetul constănţean Valeriu Cuşner prezintă în volumul antologic o serie de poezii cu încărcătură emoţională precum: „Răstignire”, „Euristică”, „Prea târziu” sau „Podurile”. Tot cu versuri vine în prim-plan şi prolifica autoare Ana Ruse, membră a Uniunii Scriitorilor, Filiala Dobrogea din anul 1995, a Societăţii de Haiku din Constan]a, a Ligii Navale - Filiala Constanţa şi a Asociaţiei „Pro-Basarabia şi Bucovina“. Antologia Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) reuneşte scriitorii de limbă română din provincia Québec şi scriitorii români cu orientare francofonă din exteriorul provinciei Québec, implicându-se în promovarea culturii româneşti în provincia Québec, în Canada şi pretutindeni în lume. » (Mirela STÂNGĂ, în ziarul Telegraf din Constanţa, 2009)
 
 « Recent, a apărut cea de-a treia carte a Editurii ASLRQ (Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Montreal), fondată de Adrian Erbiceanu şi Ionuţ Caragea (preşedinte şi vicepreşedinte ai asociaţiei), „Antologia ASLRQ” cuprinzând biografii şi creaţii (în limbile română şi franceză) ale primilor 39 de membri (în ordinea intrării) ai asociaţiei. Printre autorii cuprinşi în volum se numără, cu versuri, şi poeta şi publicista din Suceava Angela Furtună. ASLRQ îşi doreşte să-i cuprindă pe scriitorii de limbă română din provincia Quebec (Canada), alături de alţi scriitori de orientare francofonă din Canada şi de oriunde din lume. Potrivit liderilor săi, la numai un an şi jumătate de la înfiinţare, asociaţia cuprinde 45 de autori din Canada, România, Franţa şi Polonia. Printre ei se numără şi alţi autori din sau originari din judeţul nostru (sau din Bucovina istorică), precum Corneliu Leu, Elena Ştefoi, George L. Nimigeanu. Deşi deocamdată se poate observa (şi) valoarea inegală a membrilor asociaţiei, printre aceştia se numără scriitori cu nume care, în ţară şi chiar în afara ei, nu au nevoie de recomandări: Daniel Corbu, Marius Chelaru, Aurel Pop etc. Adăugăm la cele de mai sus şi că vicepreşedintele asociaţiei, poetul Ionuţ Caragea (născut la Constanţa, şi nu „pe Google”, cum ar spune titlul unuia dintre primele sale volume), a publicat în aceste zile un nou volum de versuri, „Guru amnezic”, volum prefaţat de Constantin Miu şi cu o postfaţă de Angela Furtună. » (Liviu-Dorin CLEMENT, în ziarul Crai Nou din Suceava, 2009)
 
 « Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec anunţă apariţia „Antologiei ASLRQ 2015“. Printre cei 64 de scriitori din Canada, România şi diaspora care sunt prezenţi în antologie, se regăsesc şi dobrogenii Mihaela Burlacu, Ionuţ Caragea, Valeriu Cuşner, Emilia Dabu, Vasilica Mitrea, Ion Roşioru şi Ana Ruse. Antologia a fost publicată la editura ASLRQ din Montréal, avându-i ca realizatori pe: Ionuţ Caragea - vicepreşedinte al ASLRQ şi coordonator principal al antologiei; Adrian Erbiceanu - preşedinte al ASLRQ şi consilier editorial; Dumitru Scorţanu - redactor-şef. Este a doua antologie publicată de ASLRQ, după cea din 2009. (...) Ionuţ Caragea s-a născut pe 12 aprilie 1975, la Constanţa. Este poet, prozator, critic, editor, autor de aforisme şi promotor cultural. Locuieşte în Oradea, România. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, cofondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, membru al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, membru de onoare al Societăţii Scriitorilor din Judeţul Neamţ, membru onorific al fundaţiei Maison Naaman pour la Culture din Liban, membru al Elis - Reţeaua românilor remarcabili din lume, membru de onoare al Asociaţiei Internaţionale de Paradoxism, membru al organizaţiei culturale Diversité Artistique din Montréal, membru al organizaţiei culturale Poetas del Mundo din Chile etc. Pe fondul prieteniei şi legăturii de nume cu prinţul Eugen Enea Caraghiaur, primeşte, în 2008, titlul nobiliar de Baron al Casei Cumane de Panciu. A debutat în anul 2006, la Editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri „Delirium Tremens“. Poeziile, aforismele, nuvelele de ficţiune şi eseurile critice îi sunt publicate în numeroase reviste, ziare şi antologii din România şi din diaspora. Este unul dintre cei 20 de autori publicaţi în „Antologia aforismului românesc contemporan“ (Editura Genesi, Torino, 2013). În iunie 2012, câştigă Premiul de creativitate la Concursul Internaţional „Naji Naaman“, cu aforisme din volumul „Dicţionarul suferinţei“ (Editura Fides, Iaşi, 2008), traduse în limba franceză de prof. univ. dr. Constantin Frosin. A fost printre câştigători la mai multe concursuri de poezie şi proză scurtă. Este tradus în cinci limbi de circulaţie universală: engleză, franceză, spaniolă, italiană şi arabă. A fost numit „Poetul născut pe Google“, după numele volumului „M-am născut pe Google“ (Editura STEF, Iaşi, 2007). În 2012, i-a fost publicată, sub pseudonimul Snowdon King, traducerea în limba engleză a romanului science-fiction Uezen, la editura americană Wildside Press. În perioada 2003-2011 a trăit în Montréal, Canada, devenind cetăţean canadian în anul 2008. » (Cosmin BELE, în ziarul Ziua de Constanţa, 2015)
 
« Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) a împlinit în acest an 8 ani de existenţă. ASLRQ s-a înfiinţat la data de 16 iulie 2008, fondatorii ei fiind scriitorii Adrian Erbiceanu, preşedinte, şi Ionuţ Caragea, vicepreşedinte. Scopul creării Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec a fost acela de a reuni scriitorii de limbă română din provincia Québec şi scriitorii români cu orientare francofonă din exteriorul provinciei Québec, totodată implicându-se în promovarea culturii româneşti în provincia Québec, în Canada, dar şi pretutindeni în lume. Imediat după înfiinţare, ASLRQ a început să se impună ca una dintre organizaţiile locale care promovează susţinut cultura românească. În anii care au urmat, ASLRQ a desfăşurat o activitate culturală şi literară intensă pentru comunitatea românească din Canada şi nu numai, constând în editări de cărţi, lansări de cărţi, participări la festivaluri literare şi alte evenimente culturale.  Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec are în prezent un număr de 66 de membri, scriitori de certă valoare, recunocuţi atât în ţară, cât şi peste hotare. De asemenea ASLRQ are propria editură cu acelaşi nume, unde până acum au fost publicate un număr de 16 cărţi, din care 2 sunt antologii care cuprind membrii acestei asociaţii literare. În colaborare cu Fundaţia Română din Montréal şi Asociaţia Culturală Română, ASLRQ a organizat, sprijinit şi participat la numeroase activităţi de interes comun. În cadrul Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec funcţionează şi cenaclul literar virtual „Prietenii poeziei”. Acesta a fost fondat în anul 2007 de către Ionuţ Caragea şi reuneşte scriitori de pe întreg mapamondul, dedicaţi limbii şi literaturii române. „Am creat Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec cu scopul de a reuni scriitorii de limbă română din Québec, astfel încât să avem un spaţiu în care să promovăm limba şi cultura română, să ne simţim ca acasă”, a declarat Ionuţ Caragea, membru fondator şi vicepreşedinte al ASLRQ. » (Mircea POPESCU, în ziarul Jurnal Românesc, 2016)

sursa:

Site-ul oficial al lui Ionuţ Caragea

 

Scriitori români celebri


 

 

 
 
Poezii...
Vasile Alecsandri, né le 21 juillet 1821 à Bacău (Roumanie, ancienne Moldavie), mort le 22 août 1890 à Mirceşti, est un poète, dramaturge, folkloriste, diplomate et homme politique roumain. Il est considéré comme le créateur du théâtre et de la littérature en Roumanie, après avoir été une personnalité marquante de la Moldavie dont il a soutenu l'union avec la Valachie.
Sursa: Wikipedia

 

 

 

 

Poezii...
 
Tudor Arghezi (n. 21 mai 1880, Bucureşti - d. 14 iulie 1967) a fost un scriitor român cunoscut pentru contribuţia sa la dezvoltarea poeziei şi a literaturii pentru copii. Numele său adevărat este Ion N. Theodorescu, iar pseudonimul său, Arghezi, provine, explică însuşi poetul, din Argesis - vechiul nume al Argeşului. Ovid S. Crohmălniceanu propunea în studiul consacrat operei poetului din Istoria literaturii române între cele două războaie mondiale o altă explicaţie, pseudonimul ar proveni din unirea numelor a doi celebri eretici, Arie şi Geza.
Sursa: Wikipedia
 

 

 

 
Opere...

 

 
Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848 la Şiria, judeţul Arad - d. 17 august 1925 la Crucea de Jos, în apropiere de Panciu, judeţul Vrancea) a fost un scriitor şi jurnalist român. Debutează în Convorbiri literare (1871), cu comedia Fata de birău. Împreună cu Eminescu pune bazele Societăţii Academice Sociale Literare România Jună şi organizează, în 1871, Serbarea de la Putna a Studenţimii române din ţară şi din străinătate. La finele anului 1874, se stabileşte la Bucureşti, unde este secretar al Comisiei Colecţiei Hurmuzachi, profesor, apoi redactor la Timpul. Împreună cu I. L. Caragiale şi G. Coşbuc, editează revista Vatra. În timpul primului război mondial, colaborează la ziarele Ziua şi Gazeta Bucureştilor. Premiul Academiei Române (1903).
sursa: Wikipedia

 

 

 

 
Poezii...
 
George Coşbuc (n. 20 septembrie 1866, Hordou, comitatul Bistriţa-Năsăud, azi Coşbuc, judeţul Bistriţa-Năsăud — d. 9 mai 1918, Bucureşti) a fost un poet român din Transilvania, membru titular al Academiei Române din anul 1916.
sursa: Wikipedia

 

 

 

 
 
Liviu Rebreanu (n. 27 noiembrie 1885, comuna Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud – d. 1 septembrie 1944, Valea Mare, judeţul Argeş) a fost un romancier, dramaturg şi academician român.
A fost primul din cei 14 copii ai învăţătorului Vasile Rebreanu şi ai Ludovicăi (născută Diuganu). În tinereţe, mama sa (1865/1945) era pasionată de teatru, fiind considerată "primă diletantă" pe scena Becleanului de baştină. Ambii părinţi constituie modelele familiei Herdelea care apare în Ion, Răscoala, Gorila, etc.
În anul 1889 familia Rebreanu s-a mutat în comuna Maieru, pe valea Someşului. Potrivit afirmaţiei scriitorului: În Maieru am trăit cele mai frumoase şi mai fericite zile ale vieţii mele. Până ce, când să împlinesc zece ani, a trebuit să merg la Năsăud, la liceu.
În scrierile sale de sertar, la început în limba maghiară, şi apoi în limba română, multe amintiri din copilărie aduc pe oamenii acestor locuri în prim-plan. Deşi localizate în imaginarul Pripas (identificat de cercetători cu Prislopul în care Rebreanu a locuit mai târziu), unele episoade din Ion au păstrat cadrul toponimic şi onomastic al Maierului (Cuibul visurilor, cum mai este intitulat într-una din povestirile publicate de scriitor).
sursa: Wikipedia

 

 

 

 

 
Nicolae Iorga (ou Nicolas Jorga) est un historien et homme politique roumain né le 18 juin 1871 à Botoşani et mort le 27 novembre 1940 à Strejnicu (Prahova).  Nicolas Iorga est sans doute le plus grand historien roumain, par le retentissement qu'eurent ses idées autant que par les qualités scientifiques de ses œuvres. Après des études en Roumanie, Iorga compléta sa formation d'historien dans les années 1890 en effectuant deux séjours à l'étranger, à Paris (thèse sur Philippe de Mézières) et à Leipzig. Iorga put ainsi comparer deux écoles historiographiques qui s'oppposaient dans le contexte plus global de la rivalité franco-allemande de l'époque. Après ses études, Iorga commença à enseigner à l'université Alexandru Ioan Cuza de Iaşi et à celle de Bucarest puis à publier ses premiers ouvrages.
sursa: Wikipedia

 

 

 

 
 
Camil Petrescu (n.22 aprilie 1894 — d. 14 mai 1957) a fost un romancier, dramaturg, doctor în filozofie, nuvelist şi poet. El pune capăt romanului tradiţional şi rămâne în literatura română în special ca inițiator al romanului modern.
sursa: Wikipedia

 

 

 

 
 
Alexandru Macedonski (également nommé Al A. Macedonski, Macedonschi ou Macedonsky ; 14 mars 1854 - 24 novembre 1920) est un poète, dramaturge et critique littéraire d'origine roumaine, principalement connu pour avoir fait connaître le symbolisme français dans son pays d'origine, et pour avoir mené le mouvement symboliste roumain au cours de ses premières décennies.
sursa: Wikipedia

 

 

 

 
 
Dan Barbilian, connu aussi sous le nom de plume Ion Barbu, né le 18 mars 1895 à Câmpulung et mort le 11 août 1961 à Bucarest, est un poète et mathématicien roumain.
sursa: Wikipedia
 

 


Editura ASLRQ


Editura Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ) a  fost fondată de către Adrian Erbiceanu şi Ionuţ Caragea şi înregistrată pe 16 iulie 2008, la Revenu Québec, Bureau de Montréal-Ouest, cu numărul 3365299943.
director şi fondator - Adrian Erbiceanu
editor şi fondator - Ionuţ Caragea
redactor şef - Dumitru Scorţanu
Titluri:
 
 
1. Snowdon King - La suprême émotion, iulie 2009, ISBN 978-2-923768-02-1
© Aslrq

 

 
2. Adrian Erbiceanu - La fontaine de ce siècle, octombrie 2009, ISBN: 978-2-923768-03-8
© Aslrq
 
 
3. Antologia ASLRQ 2009, octombrie 2009, ISBN: 978-2-923768-01-4 (pdf)
© Aslrq. Click pe copertă pentru vizualizarea conţinutului
 
 
4. George Tăutan-Cermeianu - Dracula, in the shadow of the grave, octombrie 2009, ISBN: 978-2-923768-00-7
© Aslrq

 
5. George Tăutan-Cermeianu - Le don de Prométhée, octombrie 2009, ISBN: 978-2-923768-04-5
© Aslrq

 

6. Lia Ruse - Scânteieri în oglinzi, decembrie 2009, ISBN: 978-2-923768-05-2

© Aslrq

 

 

7. Lia Ruse - Reflectări, iunie 2010, ISBN: 978-2-923768-07-6

© Aslrq

 

8. Lia Ruse - Arcada timpului, mai 2011, ISBN: 978-2-923768-09-0

© Aslrq

 

9. Ileana Meşter - Icoane pe sticlă, iulie 2011, ISBN: 978-2-923768-08-3

© Aslrq

 

10. Alexia şi Decebal Armau - Dreptul la iubire, decembrie 2011, ISBN: 978-2-923768-10-6

© Aslrq

 

11. Emile Nelligan - LE CLAVIER D'ANTAN, tradus în limba română de Ortansa Tudor (Clavirul de odinioară), 2012, ISBN: 978-2-923768-12-0

© Aslrq

 

12. Daniela Maxim - REMEMBER - Ediţie revizuită, martie 2013, ISBN: 978-2-923768-13-7

© Aslrq

 

13. Nicu Vintilă - Tăcerea singurătății -  volum bilingv, 2010, ISBN: 978-2-923768-06-9

© Aslrq

 

14. Lucian Grozea - Între Agora şi Babel -  2014, ISBN: 978-2-923768-15-1

© Aslrq

 

15. Antologia ASLRQ 2015, mai 2015, ISBN: 978-2-923768-11-3 (Pdf)

© Aslrq. Click pe copertă pentru vizualizarea conţinutului

 

16. Veronica Balaj - Eva Halus - Convorbiri cu personalităţi româneşti din Montréal - 2016 ISBN: 978-2-923768-14-4

© Aslrq

 

17. Eva Halus - Pour tous les voyages - 2017 ISBN: 978-2-923768-16-8

© Aslrq

 

18. Ionuţ Caragea - Ceasornicarul fără mâini, ianuarie 2022, ISBN: 978-2-923768-18-2

© Aslrq. Click pe copertă pentru vizualizarea conţinutului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Ionuţ Caragea - Je me rends au ciel, mai 2023, ISBN: 978-2-923768-19-9

© Aslrq. Click pe copertă pentru vizualizarea conţinutului. Cliquez sur la couverture pour voir le contenu.